Hóvirág futás

2023.02.20. 12:30

A biztonság és láthatóság jegyében futottak Törökszentmiklóson

Idén is megrendezték a Hóvirág futást Törökszentmiklóson.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere prevenciós pontot működtetett február 18-án a Törökszentmiklósi Alföld Challenge civil szervezet által megrendezett Hóvirág futás elnevezésű tömegsport rendezvényen, amelynek hívó jelmondata: „Lehetőség szerint érkezz színes, rikító felsőben!” volt – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A jelmondat apropóján a rendőrkapitányság prevenciós tisztje a programon résztvevők figyelmét a „LÁTNI ÉS LÁTSZANI” közlekedésbiztonsági szabály kiemelt fontosságára hívta fel. Közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési szempontból kiemelten fontos, hogy a szabadban sportolók, futók, kerékpározók sportolás közben is viseljenek olyan ruházatot, amelyben minden időjárási körülmények között jól láthatók a többi közlekedésben résztvevő számára. Ennek elmulasztása illetve a közlekedési szabályok be nem tartása miatt könnyen válhatnak a balesetek áldozataivá.

A rendezvényen a bűnmegelőzési szakember felhívta a figyelmet az áldozattá válás megelőzésére. Bemutatták továbbá a személyautóval, kerékpárral és gyalogosan közlekedők védelmét szolgáló és a balesetek megelőzését segítő eszközöket, például fényvisszaverő mellény, fényvisszaverő kar- és testpántok, lámpák.

Továbbá az érdeklődőknek a szakmai tanácsadáson kívül hasznos – az áldozatsegítő szolgálat tevékenységét bemutató – tájékoztató kiadványokat is átadtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában