Esemény

2023.02.13. 18:30

Bárki csatlakozhat szerdán a kunhegyesi Békefutáshoz

A választható távok: 3200 és 2000 méter, melyeket közös bemelegítés előz meg, a rövidebb kört a résztvevők saját tempójukban, sétálva is teljesíthetik.

Mészáros Géza

Forrás: Magyar Honvédség

A Nemzetközi Katonai Sporttanács minden évben a „CISM – International Day of Military Sports” elnevezésű eseménnyel ünnepli megalakulásának évfordulóját, melynek keretében a tagországok katonái világszerte ugyanazon a napon futást szerveznek. 

Az esemény célja, hogy hangsúlyozzák a sport jelentőségét a katonai hivatásban, azonban a lakosság is csatlakozhat a programhoz. Az idei Békefutáshoz számos tanintézmény diákjai csatlakoznak országszerte. Vármegyénkben például a kunhegyesi Nagy László Gimnázium tanulói is, akik között szép számban vannak honvéd kadétok. Azonban nem csak ők vállalják a kihívást: további mintegy száz tanuló és tanáraik futnak majd együtt, egy eszmét erősítve. A diákok kitartását a Szolnok vármegyei Hadkiegészítő Toborzó Iroda katonái erősítik.

A Békefutáson az iskola diákjain, kadétjain és a Magyar Honvédség toborzóin kívül bárki részt vehet. A választható távok: 3200 és 2000 méter, melyeket közös bemelegítés előz meg (a rövidebb kört a résztvevők saját tempójukban, sétálva is teljesíthetik). A közös bemelegítés február 15-én 8.45-kor kezdődik a gimnáziumnál, majd 9 órakor megkezdődik a futás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában