Baleset

2023.02.01. 09:47

Embert gázolt egy Szolnokról továbbinduló vonat Tápiószecsőnél

A baleset körülményeiről, illetve a sérült állapotáról egyelőre nem érkezett információ.

M. G.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A MÁVINFORM hivatalos közösségi oldalára felkerült közlemény szerint a Békéscsabáról a Budapest–Keleti pályaudvarra tartó, Szolnokról 6 óra 49 perckor továbbindult vonat elgázolt egy embert Tápiószecső állomáson. A baleset körülményeiről, illetve a sérült állapotáról egyelőre nem érkezett információ.

A helyszínelés végéig – várhatóan 10-11 óráig – Sülysáp és Tápiószecső között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon 15-20, esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő. A gázolásban érintett vonat utasait átszállítják a Keleti pályaudvarra tartó Hortobágy EuroCity-re.

A MÁVINFORM közleménye szerint a torlódások és késések mérséklése érdekében a Szolnokról a Keleti pályaudvarra tartó, Sülysápról várhatóan 8 óra 50 perckor – 40 perces késéssel – továbbinduló vonat csak Rákos állomásig közlekedik. A Keleti pályaudvarról Szolnokra 9 óra 15 perckor induló vonat csak Rákostól közlekedik. Idáig pedig a Keleti pályaudvarról Békéscsabán át Brassóba 9 óra 10 perc helyett 9 óra 15 erckor induló Fogaras InterCity-vel jutnak el az utasok. Az IC megáll Kőbánya felsőn és Rákoson is, ahol biztosítják az átszállást a Z60-as vonatra – tájékoztatott a MÁVINFORM. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában