Letartóztatták

2023.02.09. 11:11

Négyezer adag kábítószer átadása előtt fogtak el egy szolnoki férfit - videóval

Még a kristály átadása előtt csapott le a KR NNI miskolci egysége a két dílerre, így a lefoglalt kábítószer és a többmillió forint is a rendőrautóban landolt. A szolnoki és a prügyi férfit is kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a nyomozók. A bíróság mindkettőjüket letartóztatta.

Szoljon.hu

A feketepiacon 6 millió forintot ér a lefoglalt áru

Forrás: Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci osztálya folytat büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 49 éves szolnoki és egy 45 éves prügyi férfival szemben, miután idén február 3-án a köztük lévő bizniszt meghiúsították a nyomozók. Az akcióban rajtuk kívül részt vettek a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály (MEKTO) munkatársai is – olvasható a Police.hu-n.

Akkor ütöttek rajtuk, amikor az idősebbik férfi Szolnokról átutazott autójával Prügyre, hogy ott adja át a két félkilogrammos pakkot társának. A csomagban kristályos anyag volt, amiről a szakértő később megállapította, hogy 3-CMC, vagyis 2023. január 1-je óta kábítószer.

A lefoglalt egy kilogramm drog feketepiaci értéke 6 millió forint. Ezzel az akcióval a KR NNI négyezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg.  

Az érintett férfi tagadta, hogy köze lenne az autójában talált illegális szerhez. Állítása szerint csak bérelte a járművet, és fogalmam sem volt arról, miként került a drog az anyósülés elé. A kábítószeren kívül a rendőrök találtak még nála két mobiltelefont és 65 000 forint készpénzt is, amiket szintén lefoglaltak.

Időközben megérkezett a vásárló is, vagyis a 45 éves prügyi férfi, akit szintén azonnal elfogott a MEKTO. Mivel drogüzletre készült, így közel 5 millió forint volt nála. A rendőrök a teljes összeget lefoglalták tőle.

A vevőnél közel 5 millió forint készpénzt találtak
Forrás: Police.hu

Előállításuk után mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság időközben el is rendelt.  

Mind a beszerzési forrás, mind a vásárlói kör feltérképezése még a KR NNI miskolci nyomozóira vár, így nem kizárt, hogy a jövőben újabb elfogásokra is lehet számítani.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!