Bűnügy

2023.02.11. 09:56

Nem jogerősen többéves börtönre ítélték a kunszentmártoni „csákányos” büntetőügy vádlottjait

A kunszentmártoni testvérek csákánnyal és ablakkeret-darabbal vertek fejbe egy férfit

M. G.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszék a napokban ítéletet hozott a „csákányos” büntetőügyben. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy testvérpárral szemben.

A vád szerint a fivérek még 2020. május 27-én egy csákánnyal és egy ablakkeret-darabbal úgy fejbe vertek egy férfit az egyik kunszentmártoni családi házban, hogy a bántalmazottat a súlyos koponyasérülése miatt meg kellett műteni.

A vádlottakat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság, amiért az ügy 29 éves, első rendű vádlottját három és fél év, míg bátyját, a 38 éves másod rendű vádlottat négy és fél év börtönbüntetésre ítélte.

A döntés egyelőre nem jogerős, mert az ügyészség, a vádlottak és a védők három munkanap gondolkodási időt tartottak fenn, annak eldöntésére, hogy kívánnak-e fellebbezni a határozat ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában