Ittas vezetés

2023.02.05. 14:42

Vádemelés: részeg utasa rántotta el a kormányt a szintén ittas sofőr elől Szolnokon

A Szolnoki Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azokkal a 34 és 29 éves szolnoki lakhelyű férfiakkal szemben, akik közül az egyik kétszer is ittasan vezetett, másodjára az utasa is az volt, aki vezetés közben elrántotta az autó kormányát, és emiatt egy parkoló kocsinak ütköztek.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vádirat szerint a 34 éves férfi 2022. július 4-én, hajnal 3 órakor Szolnok lakott területén közlekedett az általa vezetett autóval, közepes fokú ittas állapotban.

A férfi ezt követően, 2022. július 10-én, 20 óra körüli időben, Szolnok lakott területén közlekedett ugyanazzal a kocsival, ez alkalommal is közepes fokú ittas állapotban.

A 34 éves férfi által vezetett kocsiban a jobb első ülésen utazott a szintén ittas állapotban lévő 29 éves férfi, aki egy szemből érkező, szabályosan közlekedő jármű közeledését – ittasságából adódóan – tévesen veszélyesnek ítélt, ezért a bal kezével a kormányt megfogta és hirtelen jobbra rántotta.

Ennek következtében az autó az úttest jobb szélén szabályosan parkoló kocsinak ütközött. A baleset során mindkét járműben anyagi kár keletkezett, azonban személyi sérülés nem történt.

Az ügyészség a 34 éves férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, továbbá pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra, a 29 éves férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában