Riasztások

2023.02.06. 10:30

Viharkárok a Jászkunságban: kidőlt fák, megbontott tetők, meglazult tetőcserepek

A Jászkunságban legtöbb esetben fákat döntött ki vagy tetőszerkezetet rongált meg a szél.

Szoljon.hu

Több helyen kidőlt fák rongáltak meg háztetőket

Forrás: Katasztrófavédelem

Vármegyénkben szombaton a viharos erősségű szél okozta károk kapcsán összesen tizenhárom településről érkezett mintegy negyven bejelentés – derül ki a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalójából.

A legtöbb hívás Karcagról, Mezőtúrról, Szolnokról, Kisújszállásról, Túrkevéről és Berekfürdőről érkezett, de Jászkiséren, Kenderesen, Kunmadarason, Tiszafüreden, Tiszaigaron, Tiszaörsön és Tiszaszőlősön sem maradtak munka nélkül a tűzoltók, a legtöbb esetben kidőlt fákhoz, meglazult tetőcserepekhez és tetőszerkezeti elemekhez ellett vonulniuk az egységeknek.

Mint arról korábban már hírt adtunk, Mezőtúron a kórház udvarán dőlt ki egy fa, amely megrongálta az intézmény kerítését. De emellett a városban egy közlekedési jelzőlámpa tartóoszlopa is megdőlt a szél hatására, illetve a városi rendőrkapitányság tetőszerkezete is kisebb kárt szenvedett.

Forrás: Katasztrófavédelem

Kisújszálláson a városi könyvtár tetejére dőlt fa okozott kisebb károkat, Kenderesen a régi trafóház tetejét bontotta meg a szélvihar.

Szolnok sem úszta meg károk nélkül: a vármegyei kórház mosodaépületére dőlt egy nagyméretű platánfa, melyet a helyi tűzoltók magasból mentő segítségével, többórás munkával tudtak csak eltávolítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában