Abony

2023.03.01. 14:07

A rendőrök azonnal betörték a ház ablakát, amikor meglátták, mi történik odabent

Tudták, hogy egy ember élete múlik azon, milyen gyorsan jutnak be az épületbe.

Hartai Gergely

Balog Barbara őrmester és Simon József főtörzszászlós

Forrás: police.hu

Egy figyelmes szomszéd tárcsázta a rendőröket február 27-én délben, hogy ismerősét két napja nem látja, és telefonon is hiába keresi, nem tudja elérni – tájékoztatott a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Mint írják, Balog Barbara őrmester és Simon József főtörzszászlós indultak a helyszínre, ahol az ajtót és az ablakot zárva, a redőnyöket leengedve találták.

Hiába kopogtattak és szólongatták az idős nőt, és hiába hívták a telefonján, melynek csöngését hallották a házból, válasz nem érkezett.

Nem adták fel, az egyik ablak redőnyét sikerült kissé elmozdítaniuk, amikor megpillantották az ágyon fekvő asszonyt, aki éppen csak keze apró mozdulataival próbálta jelezni, hogy segítségre van szüksége.

Az egyenruhások riasztották a mentőket, majd Simon József főtörzszászlós betörte az ablakot, Balog Barbara őrmester bemászott, és belülről kinyitotta az ajtót, hogy a kiérkező mentősök akadálytalanul és minél gyorsabban meg tudják kezdeni a bajba jutott asszony ellátását.

Az idős nőt hanyatt, félig az ágyon fekve találták, mozdulni, beszélni képtelen volt. A rendőrök végig mellette voltak, amíg a mentők kiérkeztek. Az időben érkezett segítségnek köszönhetően a 71 éves asszony életét sikerült megmenteni, s végül a mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában