Elismerés

2023.03.06. 16:00

A törökországi romok közt helyt állt jászkunsági tűzoltók is átvehették a rangos díjat

Két vármegyei HUNOR tag, Bujdosó Gábor alezredes és Papp János százados áldozatos munkáját is megköszönték a fővárosban.

Szoljon.hu

A rangos elismerést két vármegyei HUNOR tag, Bujdosó Gábor tűzoltó alezredes (balra) és Papp János tűzoltó százados is átvehette

Forrás: katasztrofavedelem.hu

A Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatával ismerték el a minap a hivatásos tűzoltókból álló HUNOR Mentőszervezet szakembereinek kimagasló helytállását, melyet a Törökországban bekövetkezett földrengés okozta katasztrófát követően tanúsítottak – jelezte a katasztrófavédelem.

A katasztrófát követő mentésben szintén résztvevő önkéntes mentőszervezetek képviselői a belügyminiszter elismerő oklevelét vehették át. A csapatokat dr. Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes köszöntötte a Belügyminisztériumban, az ünnepségen Törökország magyarországi nagykövete is jelen volt.

A rangos elismerést két vármegyei HUNOR tag, Bujdosó Gábor tűzoltó alezredes és Papp János tűzoltó százados is átvehette.

A Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát vette át Bujdosó Gábor tűzoltó alezredes (balra) és Papp János tűzoltó százados
Forrás: katasztrofavedelem.hu

A Belügyminisztérium aulájában a HUNOR hivatásos nehéz kutató-mentőszervezet és a Terrorelhárítási Központ speciális egysége mellett a Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőkutyás Önkéntes Kutató-mentőcsoport és Tűzoltó Egyesület, a Pest Megyei Kutató-mentőszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó Kutató-mentő Nemzetközi Csoport, az Életjel Mentőcsoport és a Budapest Mentőszervezet képviselői voltak jelen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában