Jászapáti

2023.03.22. 06:55

Amikor betörtek a raktárba, még senki sem sejtette, mi fog történni a következő napokban

Fogdában várja a két jászapáti gyanúsított a bíróság döntését, akiket a jászsági rendőrök összesen 12 bűncselekmény elkövetése miatt vettek őrizetbe.

Szoljon.hu

A jászapáti duónak összesen 12 bűncselekmény elkövetése miatt kell felelnie

Forrás: police.hu

Mozgalmas volt a március eleje a jászapáti rendőröknek – olvasható a police.hu-n. Először 10-én érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint betörtek egy Jászapáti belterületén található raktárba, ahonnan kézi szerszámokat, üdítő italokat és szeszes italokat loptak el több mint 500.000 forint értékben. Ekkor valószínűleg még senki sem sejtette, hogy nem ez lesz az egyetlen bűneset azokban a napokban. 

A következő bejelentés ugyanis már 16-án befutott a hatósághoz, ekkor egy helyi ingatlanból tulajdonítottak el több liter pálinkát. Szintén ugyanezen napon a központban lévő buszmegállóból loptak el egy elektromos rollert.

A jászapáti rendőrök adatot gyűjtöttek és elemezték a rendelkezésre álló kamerák felvételeit, melynek elemzése során beazonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit. A rendőrök a 21 és 24 éves helyi férfiakat március 20-án előállították a Jászapáti Rendőrőrsre, majd a nyomozók több rendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. 

Kiderült, hogy a 21 éves jogsértő a társa által még 2022. decemberében egy helyi ingatlanból lopott láncfűrészt és baltát is értékesített úgy, hogy tudta, azok lopottak. Így pénzmosás bűntett elkövetése miatt is felelnie kell.

A nyomozók azt is megállapították, hogy a duónak már van folyamatban lévő korábbi ügye, így azokat egyesítették. A 21 éves terheltet összesen 4, 24 éves társát 8 bűncselekménnyel gyanúsítja a nyomozóhatóság. Őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában