Kevésnek vélik

2023.03.13. 18:13

Az ügyészség súlyosabb büntetést szabna ki a fivérét mellkason szúró miklósi férfira

A Szolnoki Törvényszék 5 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 7 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte az 51 éves férfit.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, 2021. januárjában egy férfi fivére törökszentmiklósi házában vendégeskedett. Este 10-kor már erősen ittas volt, és a ház nappalijában csúnyán összeszólalkozott a házigazdával. A veszekedés odáig fajult, hogy a vádlott kiszaladt a konyhába, magához vett egy 12 centiméter pengehosszúságú kést, amivel előbb megvágta áldozata tenyerét, majd mellkason szúrta őt. 

Az eset kapcsán új fejleményekről tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség, mely súlyosításért fellebbezett a Szolnoki Törvényszék múlt héten kihirdetett, emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben hozott ítéletével szemben. Mint írják, a büntetőügyben a Törvényszék március 9-én 5 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 7 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte az 51 éves férfit.

A főügyészség álláspontja a Törvényszék ítéletében kiszabott szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartama eltúlzottan enyhe, a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kirívóan durva elkövetésre és a vádlott nagymértékű társadalomra veszélyességére figyelemmel, a törvényi minimumot lényegesen meghaladó, a középmértékhez közelítő tartamú szabadságvesztés kiszabása indokolt.

Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában