Jogerős ítélet

2023.03.06. 10:06

Cserbenhagyás: tudta, hogy ütközött, de elhajtott a helyszínről a ceglédi férfi

Nekiütközött egy autónak, majd távozott a helyszínről. Nem nézte meg. segítségre szorul-e a sértett sofőr.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen 90 nap elzárásra és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 39 éves ceglédi férfit, akivel szemben cserbenhagyás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Az ügy lényege szerint a vádlott 2021. december 27-én a kecskeméti Izsáki úton közlekedett a városközpont irányába egy kocsival. A vele azonos irányba közlekedő, előtte haladó autó előzésébe kezdett, azonban a manőver során az autót „nem az út vonalvezetésének megfelelően kormányozta”, ezért felhajtott a forgalmi sávokat elválasztó járdaszigetre. 

Az úttestre visszatérve ezután az autója elejével nekiütközött a mellette szabályosan elhaladó kocsi bal oldalának. A balesetben nem sérült meg senki.

A vádlott az ütközést észlelte, azonban a helyszínről anélkül távozott, hogy meggyőződött volna arról, hogy az összetört autó sofőrje segítségnyújtásra szorul-e.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában