Elfogták a bandát

2023.03.09. 09:30

Felmarkolták a láncfűrészeket, és futásnak eredtek a törteli fiatalok

Elfogták a jászkarajenői rendőrök azt a csapatot, mely a gyanú szerint egy házba tört be, és lopott el két láncfűrészt. A „banda” két fiatalkorú tagját több hasonlóval is gyanúsítják – tájékoztatott a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

H. G.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendőrség a cselekmény részleteiről azt közölte, hogy betöréshez riasztották a helyi erőket március 1-én délután Törtelen, ahonnan a bejelentés szerint két láncfűrészt felmarkolva, épp futva távoznak ismeretlenek. Az egyenruhások rövidre zárták az elfogást, árkon-bokron keresztül futottak a három menekülő fiatal után, végül fél órán belül elszámoltatták a 13, 14 és 15 éves elkövetőt.

A rendőrségre sorra érkeztek hasonló tartalommal bejelentések. Volt, hogy egy törteli lakásból kamerát loptak és rongáltak meg. Mint később kiderült, ez is a banda 14 és 15 éves tagjának terhére róható.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya velük szemben lopás bűntette és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. Harmadik társuk az elkövetéskor nem töltötte be 14. életévét, a hatályos magyar büntetőjogi szabályozás szerint nem büntethető, így ellene az eljárást megszüntetik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában