Jogsértés

2023.03.14. 08:09

Ittas vezetés: teherautóval kapcsoltak le egy sofőrt Jászteleken

Az elmúlt 24 órában történt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shuterstock.com

Egy tiszakécskei sofőr autózott teherautóval és a hozzá kapcsolt pótkocsival Jászteleken március 13-án 9 óra 45 perckor, mikor ellenőrizték a rendőrök. A sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították. A jogsértő 50 éves férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Jászberényi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy ittas vezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában. Az ilyen járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik! Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, ezért a vármegye közútjain rendszeresek az ilyen jellegű ellenőrzések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában