Vádemelés jöhet

2023.03.29. 13:20

Játékos kedvében volt a szolnoki tolvaj: képes volt kisautókat lopni az óvoda udvaráról

A fiatal gyanúsított által tavaly nyáron ellopott kisautókat visszakapták a gyerekek. A szolnoki nyomozók kiderítették, hogy messze nem csak ez az eset írható a férfi számlájára...

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékozatása szerint egy 21 éves szolnoki lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly július 27-én a kora esti órákban bement egy helyi óvoda udvarára, és különböző gyermekjátékokat tulajdonított el. A rendőrök lopás vétség elkövetése miatt kihallgatták a férfit, aki beismerő vallomást tett.

A kisautókat megtalálták a nyomozók kutatás során, és visszaadták azokat az óvodának.

A nyomozók rájöttek, hogy messze nem csak ennyi írhati a fiatal férfi számlájára: ügyét az általa korábban elkövetett bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljáráshoz egyesítették. 

A megalapozott gyanú szerint tavaly június 28-án 20 óra és június 29-én 8 óra között két ifjú bűntársával mentek be egy szolnoki építkezési területre, ahonnan szerszámokat, kisgépeket tulajdonítottak el 620 ezer forint értékben. 

A rendőrök egy félmillió forint értékű döngölőgépet megtaláltak, azt a tulajdonosnak visszaadták.  

Bűntársával egy építkezésre is betörtek
Forrás: Police.hu

A jogsértő tavaly július 18-án 16 óra és július 27-én 7 óra között pedig egy építés alatt álló társasházba jutott be, ahol az elektromos kábelek egy részét vitte magával. Július hónap végén, fényes nappal egy szolnoki kertes családi házba ment be, ahonnan sportcipőt, mobiltelefont, napszemüveget, parfümöt és karórát vitt magával mintegy félmillió forint értékben.

Az elektromos kábeleket is ellopta
Forrás: Police.hu

A szolnoki nyomozók a napokban fejezték be a büntetőeljárás vizsgálatát, és vádemelési javaslattal együtt küldték meg a nyomozás iratait az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában