Jászkunság

2023.03.23. 11:30

Kezdődnek a tavaszi mezőgazdasági munkák, kiemelt fontosságú a türelem a közutakon

A rendőrség fokozott figyelemre és türelemre, valamint a szabályok betartására kéri a közúton közlekedő sofőröket.

Szoljon.hu

Ebben az időszakban több traktorral is találkozhatnak a közlekedők az utakon

Forrás: Police.hu

Elkezdődtek a tavaszi mezőgazdasági munkák, így a települések be-és kivezető útjain, továbbá a szántóföldekről becsatlakozó földutakon várhatóan jelentősen megnövekszik a teherautók, valamint a mezőgazdasági munkákban résztvevő járművek forgalma – olvasható a police.hu-n. Ezen járművek vagy szerelvények nagy méretéből és alacsony sebességéből adódóan több helyen számíthatnak arra, hogy feltorlódik a forgalom. A mögötte haladó járművek vezetői közül sokaknak elfogy a türelme, úgy érzik, hogy kénytelenek előzni, ezáltal megnövekszik a balesetveszélyes szituációk kialakulásának lehetősége is.

Találkozhatunk olyan balesetveszélyes helyzetekkel is, amikor a megváltozott időjárási viszonyok következtében a munkagépek-és a hozzá kapcsolt vontatmány kerekei sarat hordanak fel az úttestre, melynek hirtelen kikerülése, vagy a ráhajtás okozhatja a jármű megcsúszását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában