Vészjelzés

2023.03.28. 12:30

Mérges gázzal telítődött egy törökszentmiklósi lakás

Egy Kossuth Lajos utcai, negyedik emeleti lakásban történt az eset.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint jelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfő este Törökszentmiklóson, egy Kossuth Lajos utcai, negyedik emeleti lakásban. 

A készülék figyelmeztetésére a lakó időben lekapcsolta a fürdőszobában a vízmelegítőt. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók mérése a jelzéskori állapotok visszaállítását követően kiugróan magas szén-monoxid-koncentrációt mutatott ki a fürdőszobában. Az egység az ugyanerre a kéményre kötött, harmadik emeleti lakás fürdőszobájában is méréseket végzett, és ott is megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt mért, ezért értesítette a gázszolgáltatót. 

A tűzoltók megállapítása szerint nem feltétlenül a gázkészülékek meghibásodása, hanem az erős szél is okozhatta a szén-monoxid lakásba történő visszaáramlását, ezért is hasznos, ha a nyílt égésterű berendezésekkel ellátott ingatlanokban van érzékelő, amely rendkívüli időjárási körülmények esetén is jelzi a bajt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában