Jászkunság

2023.03.02. 11:25

Rendkívül mérgező eszközöket foglaltak le, emberek ezreit mentették meg a bravúros akcióval

Súlyosan károsítja az egészséget az a hamis „manórúd”, amelyet egy bűnözői csoport próbált piacra dobni Magyarországon. Az üzletelők között volt az a szír férfi is, akit nemrég Svédországban értek utol a nyomozók. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megakadályozta a mérgező hamisítványok illegális kereskedelmét.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Olcsó cigivel és Elf Barral sem tudják már ellátni a Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun vármegyei megyeszékhelyeket, illetve környéküket azok a bűnözők, akikre egyszerre csaptak le a dél-alföldi pénzügyi nyomozók – tájékoztatta hírportálunkat a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága. Összesen másfél millió szál adózatlan cigarettát és több mint kétezer, Magyarországon hivatalosan nem forgalmazható, az eredetire megtévesztésig hasonlító Elf Bart foglaltak le a NAV munkatársai.

A nyomozók az illegális termékeken túl csaknem huszonötezer eurót és több tíz millió forintot is lefoglaltak. 

Az akcióban elfogott bűnbanda öt tagját őrizetbe vették, őket csaknem egymilliárd forintos pénzmosással gyanúsítják.

A hét tagú bűnözői csoport szír állampolgárokkal üzletelt, akik közül egyet nemrég Svédországban értek utol a NAV nyomozói. Ő azóta egy magyarországi börtönben van, pénzmosás miatt kell felelnie a bíróságon. Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatások várhatók.  

Miután felmerült a gyanú, hogy a lefoglalt Elf Bar hamisított, a nyomozó hatóság eredetisége mellett egészségkárosító hatását is megvizsgálta. A szakvélemény szerint a hamis Elf Bar súlyosan károsíthatja a fogyasztók egészségét, azaz mérgező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában