Szolnok

2023.03.17. 12:58

Több osztályon nem fogadnak pénteken betegeket a kórháztűz miatt

A tervek szerint már pénteken visszaköltöztetik a betegeket a Hetényi Géza kórház hétszintes épületének 5. és 6. emeletére, de a csütörtöki tűz miatt pénteken a bőrgyógyászati, a pszichiátriai és a neurológiai ambulancián nem fogad betegeket a kórház, emellett átmenetileg szünetel az akut és előjegyzett pszichiátriai betegek felvétele is.

Molnár-Révész Erika

Forrás: hetenyikorhaz.hu

 – Bár a tűzoltók a lángokat gyorsan eloltották, a füst miatt az egész épületet ki kellett üríteni 135 beteget helyeztünk el az intézet más osztályain–tájékoztatott a csütörtöki tűzesettel kapcsolatban Piroska Miklós, a Hetényi Géza kórház főigazgatója. 

– A folyamat az életbe lépő katasztrófavédelmi szabályok és az Országos Mentőszolgálat mentésirányítási protokollja szerint, gyorsan és szervezetten zajlott. 

A katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség áldozatos munkája mellett a szolgálatban lévő és behívott munkatársak – beteghordók, nővérek, biztonsági szolgálat – mellett sok kolléga önként jelentkezett segíteni – mondta Piroska Miklós. A főigazgató hozzátette, a tűz keletkezésének okát jelenleg is vizsgálják, csak ezt követően tudják felmérni a károkat. 

Terveink szerint az 5. és 6. szintre már a mai napon visszaszállítjuk a pácienseket. A betegellátás szinte teljesen zavartalanul működik a kórházban, a bőrgyógyászati, pszichiátriai és neurológiai ambulanciára ma érkező betegekkel kell más időpontot egyeztetniük a kollégáknak, illetve az akut és előjegyzett pszichiátriai betegek felvétele szünetel átmenetileg

– sorolta a kórházvezető, aki megköszönte a mentésben résztvevők gyors munkáját is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában