Tiszaföldvár

2023.04.13. 17:25

Elképesztő, miben bíztak a kétbalkezes tolvajok, amikor lerobbant velük a lopott autó

Két gyalogos férfi megunta a sétálgatást, ezért a legközelebbi udvarból eltulajdonítottak egy járművet, hogy azzal elutazzanak egyikőjük ismerőséhez Kiskunmajsára. Több mint 80 kilométert autóztak, majd a lerobbant jármű mellett kapták el őket a rendőrök.

P. Pusztai Nóra

A tolvajok egy dűlőúton robbantak le a fehér autóval

Forrás: Police.hu

Egy helyi lakos tett bejelentést a Tiszaföldvári Rendőrőrsre, miszerint április 12-én reggel arra ébredt, hogy ingatlanja udvaráról eltulajdonították az 500.000 forint értékű autóját – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányág.

A helyszínre érkező rendőröknek hamarosan összeállt a kép, ugyanis éjjel 1 óra körül pár utcával távolabb igazoltattak két férfit. Elemezték is a közterületi kamerák felvételeit, melyeken látható volt a két érintett az ellopott kocsival.

A 18 éves tiszaföldvári és a 28 éves kiskunfélegyházi feltételezett elkövetőket Kiskunmajsán fogták el a helyi rendőrök. A lopott autót lefoglalták és visszaadták jogos tulajdonosának. A két férfit előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindketten elismerték tettüket, és elmondták, hogy hirtelen jött ötlet vezérelte őket, amikor elkötötték a járművet, mellyel egy ismerősükhöz indultak Kiskunmajsára. 

Útközben látták, hogy fogyóban az üzemanyag, ezért egy meghökkentő dologban volt már csak minden reményük. A kiskunfélegyházi férfi ugyanis a raktérben szódásrekeszeket talált, s azt gondolták, ez lesz a megmentőjük, miután eladtak közülük párat 2.500 forintért. A pénzből tankolni akartak, de lerobbantak egy dűlőúton. A kocsikázásuknak végül az egyenruhások vetettek véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában