Isten házában vétkeztek

2023.04.24. 19:55

Gyertyatartókat loptak, majd a templomi perselyt is kifosztották Jászapátin

Isten háza mindig, mindenki előtt nyitva áll. Ezt használták ki egymástól függetlenül két nap eltéréssel azok a jászapáti lakosok, akik ugyanabba a jászsági templomba mentek be lopni. A jászapáti rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Vémi Zoltán

Egy jászsági templom plébánosa tett bejelentést április 21-én a Jászapáti Rendőrőrsre, miszerint a bejelentést megelőző napon a nyitva lévő templomból eltulajdonítottak két darab réz gyertyatartót, egy hármas réz csengőt, egy vezeték nélküli mikrofont, és 86 ezer forint készpénzt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a helyszínre érkező jászsági rendőrök szemlét tartottak, adatot gyűjtöttek, majd rövid időn belül elfogták és előállították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 17 éves jászapáti lakost. 

– A nyomozók lopás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a fiatalt, akiről kiderült, hogy ellene a Debreceni Törvényszék által kiadott elfogatóparancs volt érvényben. Emiatt is intézkedtek vele szemben – részletezte András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Két nappal később ugyanabba a templomba „törtek be”. 

– Április 23-án a tíz órai szentmise után két szolgálaton kívüli rendőr ért tetten egy 22 éves helyi férfit és 28 éves női társát, akik a perselyeket kulccsal kinyitották és abból kivették az adománypénzt. A rendőrök a helyszínre érkező szolgálatban lévő kollégáikkal együtt előállították és két rendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a jogsértő duó tagjait. A nyomozók megállapították, hogy a férfi és a nő április 22-én délután már járt a templomban, akkor a sekrestyéből eltulajdonították a perselyek kulcsait, majd másnap azokkal visszatérve kísérelték meg a lopást – számolt be az esetről a sajtóreferens.

Többen is kifosztották a jászapáti templomot, a rendőrség mindegyikőjüket elfogta
Forrás: Police.hu

A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászapáti Rendőrőrsre mindkét esetben lopás vétség miatt folytat eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában