Gyorsított eljárás

2023.04.01. 14:42

Ököllel ütötte áldozatát a szolnoki rabló a játszótéren, nem jogerősen négy év börtönt kapott

Az áldozat nem akarta átadni az értékeit, ezért a fiatal elkövető ököllel többször arcon ütötte, majd kivette a zsebéből a mobiltelefonját, és elvette tőle az utazótáskáját is.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt állított bíróság elé egy tizenkilenc éves szolnoki fiatalembert a Szolnoki Járási Ügyészség – tájékoztatta hírportálunkat a vármegyei főügyészség. Mint arról korábban már beszámoltunk, az illető – a vád szerint – idén március 9-én, egy szolnoki játszótéren erőszakkal elvette egy nála idősebb, ám de ittas állapotban lévő férfi mobiltelefonját és utazótáskáját úgy, hogy miután a férfi felszólításra nem adta át az értékeit, a fiatal ököllel többször arcon ütötte, majd áldozata nadrágzsebéből kivette annak mobiltelefonját, valamint személyes holmijait és igazolványait tartalmazó utazótáskáját, ezt követően pedig elmenekült a helyszínről.

Az ellopott tárgyakat az eljárás során a rendőrség lefoglalta és visszaadta a tulajdonosnak.

A járási ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította a vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már két alkalommal büntetett, jelenleg letartóztatásban lévő férfit. A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a bűncselekményeket beismerő fiatal férfit, és ezért őt négy év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

A kiszabott ítéletet a férfi és az ügyészség is tudomásul vette, a férfi védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában