Ünnepség

2023.04.21. 16:00

Egyenruhásokat köszöntött a város, átadták a Szolnok rendőre elismerést

Rendőröket köszöntöttek Szolnokon. A Szent György napja alkalmából tartott tiszteletadáson rangos városi díjat is átadtak.

Rimóczi Ágnes

A rendőri munka egy olyan hivatás, melyet gyermekként csodálattal nézünk

Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

Április 24-e Szent György napja. Szent György a lovagok, katonák, fegyverkovácsok, vándorlegények védőszentje volt. Példaképe ő a lovagiasságnak, a bátorságnak, az állhatatosságnak, a bajtársiasságnak, korunkban a cserkészek és nem utolsó sorban a rendőrök patrónusa lett. Azoké az embereké, akik méltón léphetnek a nyomdokába.

Mindezen erények hangsúlyozásával köszöntötte pénteken Szolnok önkormányzata a rendőröket. Az ünnepségről Szalay Ferenc közösségi oldalán számolt be, bejegyzésében méltatta a rend őreit. 

– A rendőri munka olyan hivatás, melyet gyermekként csodálattal vegyes irigységgel nézünk, majd felnőttként úgy tekintünk rá, mint egy stabil erőre, mely mindennapjaink biztonságát szavatolja. A városi és megyei állomány szakszerű és lelkiismeretes munkájának köszönhetően lehet Szolnok és a régió is egy élhetőbb hely. Hálásak vagyunk ezért! – írta a polgármester.

Az eseményen köszöntötték a város rendőrét. Danyi Máté főtörzszászlós példaértékű munkavégzésének, szakmai felkészültségének, személyes példamutatásának elismeréseként vehette át a Szolnok rendőre címet.

Danyi Mátét kapta a Szolnok rendőre elismerést, melyet Szalay Ferenc polgármester adott át a főtörzszászlósnak
Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában