64,5 kilométer

2023.05.18. 15:30

A Tisza-tó körül futottak a rendőrök az országos versenyen

A dobogóról ugyan lemaradtak a vármegyei rendőrök, de jó hangulatban teljesítették a távot az országos futóversenyen.

Kovács Berta

Jó kedvűen futottak a Tisza-tó körül a rendőrök

Forrás: Police.hu

Sportszerűség, jókedv, nevetés, baráti beszélgetések jellemezték az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Országos Rendőr Tisza-tó körüli futóbajnokságot, tájékoztatott András Hunor Lehel százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

A szerdai sporteseménynek, melyet a Jász-Nagykun-Szolnok és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ közösen szervezett, időjárási körülmények nem kedveztek. De a versenyzőknek nem szegte kedvét, hogy hol szakadó esőben, hol a párás hőségben kellett futniuk, kitartóan rótták a kilométereket.

A mezőny Tiszafüredről indult, ahol a verseny résztvevőit dr. Mecser Tamás rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte. A megmérettetésen az Országos Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és 12 vármegyei rendőr-főkapitányság, valamint az Országgyűlési Őrség és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 7-7 fős csapatokkal indult. 

A versenyzők Tiszafüredről indulva a kiépített gátkoronán Poroszló-Sarud-Tiszanána-Kisköre-Abádszalók-Tiszaderzs-Tiszafüred útvonalon teljesítették váltófutással a 64,5 kilométeres távot.

Az eredményhirdetésnél dr. Rádi Norbert rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerését fejezte ki a kollégáknak a versenyen nyújtott teljesítményükért.

Az összetett csapatversenyben harmadik helyen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei, míg a második helyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata végzett. A dobogó legfelső fokára a Készenléti Rendőrség csapatának tagjai állhattak. Vármegyénk rendőrei lemaradtak ugyan a dobogóról, de ők is jó hangulatban teljesítették a távot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában