Vádemelés

2023.05.31. 17:32

Az esetkocsiból lopott szerrel szúrta magát szolgálat közben a jászkunsági mentőtiszt

Kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Kunszentmártoni Ügyészség egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei lakhelyű mentőtiszttel szemben. Az ügyészség tájékoztatása szerint a nő szolgálat közben vette el és adta be magának a mentőautóból megszerzett kábítószernek minősülő anyagot.

Köllő Judit

A vádirat szerint a nő a vármegye egyik mentőállomására beosztott mentőtisztként dolgozott. Szolgálati idejében kihasználta, hogy az autóban lévő gyógyszerekhez ellenőrzés nélkül hozzáfért. Így volt ez tavaly január 7 és február 27 között is, amikor is az autóban elhelyezett hat darab, kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyag tartalmú ampulla tetejét átszúrta egy injekciós tűvel, az ampullák tartalmának felét fecskendővel felszívta, majd azokat beadta magának. Ezt követően, annak érdekében, hogy ne derüljön fény a hiányra, az ampullákat fiziológiás sóoldattal töltötte fel.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen nővel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától, valamint egészségügyi tevékenység végzésétől – mint foglalkozástól – történő eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog döntést hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában