Jászkunság

2023.05.16. 16:19

Az orvosi asszisztens élesztette újra az idős nőt, akihez mentőhelikopter is érkezett

A nő keringése többször is összeomlott miközben küzdöttek az életéért. Végül kritikus állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Knap Zoltán

Már több mint egy napja fájt a mellkasa annak a hetven év körüli nőnek, aki hétfőn reggel lett rosszul Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei otthonában. Az asszony végül a közeli háziorvosi rendelő asszisztensétől kért segítséget, aki meglátogatta a beteget, majd rögtön mentőt hívott – közölte kedden Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Közleményükben arról is hírt adtak, hogy mentésirányító bajtársuk rögtön riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is. Eközben azonban a nő keringése leállt, így az asszisztens megkezdte az újraélesztést, amit a perceken belül helyszínre érkező kollégák emelt szinten folytattak. 

A nő keringése többször visszatért, majd újra összeomlott, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Az asszonyt kritikus állapotban, légi úton szállították kórházba a mentők.

Az esettel kapcsolatban szerettük volna megtudni, hogy melyik településen történt az eset, illetve, hogy hova szállították a beteget. Az Országos Mentőszolgálat válaszában azt közölte: „az esettel kapcsolatban megosztható minden információ a Facebook-posztban megtalálható”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában