Közlekedési Kultúra Napja

2023.05.10. 12:00

Balesetek túlélői is mesélnek az érdeklődőknek a szolnoki eseményen

Balesetet túlélők és szakértők is mesélnek majd a csütörtöki szolnoki eseményen arról, hogy mennyire fontos a biztonsági öv használata. Csütörtökön délután három órától a Hild János téren prevenciós rendezvényre várják az érdeklődőket.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából tart prevenciós eseményt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a szolnoki Hild János téren május 11-én 15 és 18 óra között. 

A program fő témája a biztonsági öv használatának fontossága, annak védő szerepe. 

– Az érdeklődők interaktív előadás keretében kaphatnak tájékoztatást, illetve hallhatnak megrázó, valamint szerencsés kimenetelű történeteket balesetekről a baleseti helyszínelőktől, rendőrorvostól, igazságügyi szakértőtől és balesetet túlélőktől. A biztonsági öv védő mechanizmusát a vállalkozó szellemű látogatók ki is próbálhatják a biztonsági öv szimulátoron – tájékoztatták hírportálunkat a főkapitányság illetékesei.

A programok a New Step Fitnesz táncbemutatóval kezdődnek délután három órakor, ezt követően megtekinthető, hogyan lehet a közlekedést megtanulni terápiás kutyával. Az eseményt megtiszteli jelenlétével Szilágyi Réka gerelyhajító olimpikon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában