Jogerős ítélet

2023.05.03. 14:36

Elképedt a berényi férfi, amikor megtudta az igazságot a használt dj pultról és a többi holmiról

Légtisztító készülékkel, színterápiás szemüveggel, használt dj pulttal és hangfalakkal több mint másfél millió forintot csaltak ki egy jászberényi férfitól még 2020. őszén. A negyvenkilenc éves nőt első fokon 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A napokban másodfokon is döntés született.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A negyvenkilenc éves nő egy neves cég üzletkötőjének adta ki magát 2020 őszén, több mint másfél millió forintot csalt ki egy jászberényi férfitól. A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével az ügy jogerősen lezárult a napokban.

– A korábban már elítélt hölgy egy légtisztító készüléket, egy színterápiás szemüveget, egy használt dj pultot és két használt hangfalat a valós, mintegy 280 ezer forintos értékük több mint ötszöröséért, 1.550.000 forintért adott el egy 60 éves jászberényi férfinak – ismertette az esetet hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A részletekről is beszámoltak, ezek alapján a nő otthonában kereste fel a férfit.

Semmit sem bízott a véletlenre: az ügyfélnek elmondta, hogy elhunyt édesapja után „maradt” egy „arany törzsvásárlói kártya”, amellyel kedvezményesen tud vásárolni. A férfit, aki részletekben fizetett neki, csaknem 20 alkalommal maga kísérte el a bankjegykiadó automatához, összesen csaknem 1 millió 300 forint kárt okozva, amit a büntetőeljárás során később megtérített

– fogalmaztak.

Az ügyben 2021. november 10-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség, egy évvel később ítéletet is hozott a járásbíróság, 600 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték a nőt.

Az ügyészség azonban kevesellte a büntetést, és a vádlott terhére, súlyosbításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött. A vádlott pénzbüntetését 600 ezer forintról 1 millió 500 ezer forintra emelték fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában