Értesítették a rendőrséget

2023.05.10. 16:30

Attól féltek, hogy vízbe esett egy gyerek: egy kis biciklit húztak ki a Tiszából Szolnoknál

Egy gyermekkerékpárt húztak ki szerdán délelőtt a Tiszából Szolnoknál. A közösségi oldalon közzétett bejegyzés hatására találgatások kezdődtek, vajon mi történhetett a gazdájával...

P. Pusztai Nóra

Forrás: Szolnokon Hallottam Facebook-oldala

A Tiszából húztak ki egy gyermek kerékpárt szerdán napközben. Az esetről a legnagyobb közösségi oldalon bejegyzés is született. A témával kapcsolatban leírták, hogy felhívták a rendőrséget, ők az önkormányzathoz, a talált tárgyak osztályára irányították a betelefonálót. A bejelentés egyébként a délelőtti órákban érkezett a vármegyei rendőr-főkapitányság tevékenységi-irányítási központjába.

A telefonáló attól tartott, hogy valaki a vízbe esett. A kiérkező rendőrök a bejelentőt már nem találták a helyszínen, a kerékpárt magukhoz vették, és talált tárgyként kezelik. A vízpartot meg is vizsgálták

 – fogalmazott válaszában András Hunor Lehel vármegyei rendőrségi sajtóreferens. 

Hozzátette: nem volt nyoma annak, hogy bárki is a vízbe esett volna, és ilyen jellegű bejelentés sem érkezett a központba vagy a rendőrségre.

Általánosságban elmondható, hogy a rendőrség minden bejelentést az eset összes körülményeinek figyelembevételével vizsgál meg.

– Amennyiben eltűnés gyanúja merül fel, a rendőrség a körözési nyilvántartási rendszerről és a személyek, dolgok felkutatásáról és azonosításáról szóló törvény, és egyéb belső utasítások alapján teszi meg a szükséges intézkedéseket. Rendőri intézkedést igénylő esetekben a 112-es segélyhívó számon kell bejelentést tenni – hangsúlyozta a sajtóreferens. 

A történet végül jó véget ért: alig telt el néhány óra, és a közösségi oldalon a tulajdonos jelentkezett egy hozzászólással a kerékpárért. Mint kiderült, a gyermeke kavicsot gyűjtött, játszott a parton, amikor a bicikli belegurult a folyóba, akkor már nem is tudták kihúzni. András Hunor Lehel arról tájékoztatott, hogy a család felvette a rendőrséggel a kapcsolatot, így visszakerülhet a tulajdonosához a kerékpár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában