Újraélesztették

2023.05.22. 13:55

Kis híján tragédiába fulladt egy kunszenti férfi délutáni szunyókálása

Majdnem rossz vége lett egy kunszentmártoni férfi délutáni szunyókálásának vasárnap. Családtagjai közreműködésével újraélesztették.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

Vasárnap délután kunszentmártoni otthonában feküdt le pihenni egy hetven év körüli férfi, akihez nemsokára mentőt kellett hívni. Az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi oldalán olvasható bejegyzés szerint a férfi furcsán vette a levegőt, lánya és felesége próbálták felébreszteni, de a beteg nem reagált, így a családtagok azonnal mentőt hívtak. 

– Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bátor bejelentőket, akik bár borzasztóan megrémültek, pontosan követték a telefonos utasításokat. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül rövid időn belül sikerre vezetett – írták az OMSZ illetékesei. 

A férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában