Videóval frissítve

2023.05.25. 16:37

Már egy napja „kitartanak” a lángok a ceglédi hulladéklerakóban

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerdán késő délután keletkezett tűz egy hulladéklerakóban Cegléd külterületén, az Emődi dűlőben. Közel egy nappal később még mindig lángol a szemét, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen.

R. Á.

A tűzzel érintett terület nagysága szerda óta a felére csökkent

Forrás: Pest KMSZ

FRISS – 2023.05.26. 7:45:

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint egész éjjel hordták a földet, hogy betakarják a tűzzel érintett területet a Cegléd külterületén található hulladéklerakóban, ahol ezerötszáz-kétezer négyzetméteren kapott lángra a szemét szerdán késő délután. Csütörtökön este és éjszaka a ceglédi, a nagykátai és a szolnoki hivatásos egységek dolgoztak a lángok elfojtásán, így péntek reggelre már csak a terület mintegy harminc százalékán tapasztalnak tüzet.

Korábban írtuk:

A tűzzel érintett terület nagysága szerda óta a felére csökkent, jelenleg körülbelül 800 négyzetméteren ég, füstöl, lángol a hulladék.

– Jelenleg huszonkét tűzoltó vízágyúkkal, valamint vízsugarakkal olt, munkájukat több munkagép és „billencses” teherautó is segíti, ezek megbontják a hulladékot és homokkal, földdel terítik azt be – mondta el kérdésünkre Darázs Ágnes.

Körülbelül 800 négyzetméteren ég, füstöl, lángol a hulladék
Forrás: Pest KMSZ

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője kiemelte: elhúzódó káresetről van szó, hiszen több tíz méter mélyen átégett a terület.

– Ha sikerül a lánggal égést megszüntetni, akkor is maradunk a helyszínen, hiszen figyelni kell a beizzásokat és visszagyulladásokat, melyek az ilyen jellegű tűznél jellemzőek – tette hozzá a helyettes szóvivő.

Azt, hogy miért és milyen körülmények között keletkezett a tűz, tűzvizsgálati eljárás keretein belül fogják kivizsgálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában