Esőzés

2023.05.25. 09:50

Még a tiszakürti polgármestert is megdöbbentette az óriási felhőszakadás

Hatalmas eső miatt állt a víz két tiszakürti család otthonában, az árkok is megteltek.

P. Pusztai Nóra

Több kertet is elöntött a víz Tiszakürtön

Forrás: Beküldött fotó

Mint arról korábban már beszámoltunk, szerdán rengeteg csapadék hullott le Tiszakürtön, az árkok nem bírták elvezetni a nagy mennyiségű vizet, és a mélyebben fekvő utcákban elöntötte a kerteket és udvarokat a víz.

Szerdán este hét órakor kezdett esni az eső Tiszakürtön és legalább egy órán át zuhogott.

– Ilyet az elmúlt öt évben nem láttam. Inkább az a jellemző, hogy ha Lakitelken és Tiszakécskén esik, akkor hozzánk nem jut a csapadékból – mondta dr. Kiss Györgyné Tiszakürt polgármestere.

Az Árpád utcában két lakóházból kellett szivattyúzni a vízet
Forrás: Beküldött fotó

Ahogy arról beszámoltunk udvarokba és garázsokba is befolyt a víz.

– Az Árpád utcában két lakóházból kellett szivattyúzni, ott a szobákban is víz állt. A katasztrófavédelem segítségét kértük, a lakók még az éjszaka ki is takarítottak, nem kellett nekik szállást biztosítani. Ám az egyik család az egy éves gyermekét a szomszédhoz vitte át estére – mesélte.

A hatalmas zivatarról a megtelt árkok tanúskodnak.

– Sokan telefonáltak károk miatt, még este az alpolgármesterrel végigjártuk a helyszíneket, leginkább pincék, udvarok, garázsok teltek meg – emelte ki a tiszazugi falu vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában