Javuló tendencia

2023.05.04. 13:55

Szinte történelmi mértékben csökkent a bűncselekmények száma tavaly Törökszentmiklóson

Eredményes, gyors felderítés, egyre kevesebb bűncselekmény – jó hírekről számolt be a legutóbbi törökszentmiklósi képviselő-testületi ülésen Törökszentmiklós rendőrkapitánya.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság tavalyi tevékenységéről, eredményeiről számolt be a legutóbbi képviselő-testületi ülésen Bajári Attila ezredes, kapitányságvezető.

Mint elmondta, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság nem csak a város, de a járás teljes területén lát el szolgálatot. A bűncselekményeknek legalább 63 százaléka a járási székhelyen, azaz Törökszentmiklóson történt tavaly.

A kapitány hangsúlyozta, az elmúlt évben a regisztrált bűncselekmények száma a járásban 12 százalékkal, a városban pedig több, mit 18 százalékkal csökkent.

– Ha megnézzük az elmúlt 3 évet, a tavalyi egy történelmi adat, annyira alacsony az érték, 300 alatt maradt a bűncselekmények száma. A kiemelt bűncselekményekből – melyek a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásolják – 24 százalékkal kevesebb történt az előző évhez képest. Ami még mértékadó, az a közterületi bűncselekmények száma. Örömmel mondhatom, hogy közel 14 százalékos csökkenés tapasztalható ezen a téren is a városban – sorolta az ezredes. 

A megtörtént bűncselekmények döntően vagyon elleniek voltak. A lopások száma több, mint 38 százalékkal, a lakásbetöréseké 26 százalékkal csökkent, a betöréses lopásokból pedig 39 százalékkal történt kevesebb, mint 2021-ben. 

Mint elhangzott, nyomozati eredményesség tekintetében is javított a kapitányság, több, mint 4 százalékkal nőtt a felderített bűncselekmények száma.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén növekedett a közúti balesetek száma, viszont kevesebb járt személyi sérüléssel. Ebből a halálos és súlyos balesetek száma csökkent, míg a könnyű sérülésekkel járó baleseteké minimálisan emelkedett. Ezek oka nem a gyorshajtás, hanem nagyrészt az elsőbbség meg nem adása volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában