Fiktív számlák

2023.05.23. 11:25

Több száz millió forintot csalt el egy kisújszállási férfi, elrendelték a letartóztatását

Fiktív számlák felhasználásával szerette volna csökkenteni cégei adóját egy kisújszállási férfi. Mindennek érdekében egy bűnszervezetet irányított, mely több száz millió forintot csalt el. Most elrendelték a férfi letartóztatását.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt indítványozta annak 43 éves kisújszállási férfinak a letartóztatását, aki az általa működtetett cégeken keresztül 2017 óta napjainkig mintegy 227 millió forinttal károsította meg a költségvetést.

Ahogy arról dr. Ocsovai Ágnes a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője hírportálunkat tájékoztatta: a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2017 óta irányítja azt a bűnszervezetet, melynek célja a céghálózatba tartozó stróman cégek által kiállított fiktív számlák felhasználásával az adófizetési kötelezettség csökkentése volt.

A férfi közvetlenül kapcsolatban áll a tanúkkal, ezért fennáll a veszélye annak, hogy rajtuk keresztül a bizonyítást is megnehezítené, veszélyeztetné. 

Végül azt is hangsúlyozta az ügyészség, hogy a férfi a cselekményt huzamosabb időn keresztül folytatta, korábban hasonló bűncselekmény miatt korábban kiszabott, több felfüggesztett szabadságvesztés sem tartotta vissza, így fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértve május 19-én a férfi letartóztatását elrendelte. A döntéssel szemben a férfi és a védője is fellebbezést jelentett be, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz végleges döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában