Jászkunság

2023.05.25. 07:00

„Tüzes, füstös” rajzaikkal tanultak és neveltek felnőtteket a diákok

Az alkotói pályázat idei témája a füstérzékelő volt.

Mészáros Géza

Az eredményhirdetésre május 24-én került sor az igazgatóság épületében, ahol a diákok át is vehették ajándékaikat

Forrás: JNSZ VMKI

Lezárult az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei alkotói pályázatának Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei fordulója – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya. Az eredményhirdetésre május 24-én került sor az igazgatóság épületében, ahol a diákok át is vehették ajándékaikat.

A díjazottakat Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, igazgató köszöntötte, aki elmondta, mindig öröm izgatott, csillogó szemű gyermekeket látni a laktanyában. Hozzátette, hogy a művészeti értéken túl ennek a pályázatnak fontos feladata a tanítás, hiszen a gyermekek az itt megszerzett tudást otthon átadhatják szüleiknek, testvéreiknek. Az idei verseny témájáról, a füstérzékelőről szólva kiemelte, hogy ahol ilyen készülék üzemelt, ott évek óta nem történt halálos tragédia.

A bírálóbizottság elnöke Kecső Endre, a Szolnoki Művésztelep alkotója volt, aki az idei mezőnyt értékelve azt tartotta fontosnak leszögezni, hogy a gyermekek munkája mindig őszinte, és a kicsik pályaműveinek elbírálása a felnőttekéhez hasonló, jelentős kihívás – adta hírül az igazgatóság sajtóosztálya.

Az idei alkotói pályázat eredménye (valamennyi pályamű szabadkézi rajz kategóriában érkezett):

I. korcsoport: 1.: Baráth Viola (Jászberény, Bercsényi Miklós Á.I.), 2.: Barhács Zsófi (Rákóczifalva, II. Rákóczi Ferenc Á.I.), 3.: Vajda Tibor (Szolnok, Szandaszőlősi Á.I.).

II. korcsoport: 1.: Fülöp Gergely (Jászapáti, Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium), 2.: Baráth Bíborka (Jászberény, Bercsényi Miklós Á.I.), 3.: Kiss Dóra (Jászapáti, Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium).

III. korcsoport: 1.: Fitos Anna (Jászapáti, Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium), 2.: Borbás Lili Eszter (Jászapáti, Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium), 3.: Katona Tímea (Jászapáti, Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában