Szolnok

2023.05.15. 15:27

Vádemelés: prémium minőségű ágyneműket kínált, milliókat csalt ki idős emberektől egy nő

Időseket ejtett tévedésbe egy 40 éves Fejér vármegyei nő. A csaló kedvezményes árú ágyneműszetteket kínált megvételre, amivel több mint hárommillió forintot „zsebelt be”. A tizenegy vármegyét és a fővárost is érintő tettéért „méretes” büntetést is kaphat, az ügyészség ugyanis vádat emelt ellene.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 40 éves Fejér vármegyei nővel szemben.

– A vádirat szerint a 40 éves Fejér vármegyei lakhelyű nő 2020 augusztusa és 2021 májusa közötti időszakban önmagát olykor egészségügyi dolgozónak, olykor kuratóriumi tagnak, máskor nyugdíjfolyósító alkalmazottjának, önkormányzati dolgozónak vagy nyereményjáték lebonyolítójának kiadva 75 és 95 év közötti idős embereket ejtett tévedésbe, s csalt ki tőlük összesen több mint 3 millió forint készpénzt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. 

A nő tizenegy vármegyében és a fővárosban is „akciózott”, két cselekményt követett el Szolnokon.

– A vádlott arra hivatkozott, hogy a sértettek nyereményjátékon nyertek vagy nyilvántartás alapján jogosultságot szereztek. Ez alapján esetenként mintegy 9, 18 ezer, illetve egy esetben 48 ezer forint valós forgalmi értékű, általa prémium minőségű szettként vagy gyógyászati segédeszközként jellemzett ágyneműszetteket kínált „kedvezményes áron történő megvételre” az időskorú sértetteknek – részletezte az esetet dr. Lánczi Rajmund. A főügyészség helyettes sajtószóvivője kiemelte, hogy a tizenhat időskorú sértett közül egyedül egy 92 éves hölgy nem hitte el a vádlott által kitalált történetet. A további 15 sértettől 70 ezer és 633 ezer forint közötti összegeket csalt ki az elkövető, valamint az egyiküket annak ingatlanába bejutva meg is lopta.

– Az ügyészség a vádiratában börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására, vagyonelkobzásra, valamint a közügyek gyakorlásától való eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd – tájékoztatott a helyettes sajtószóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában