Balszerencse

2023.05.15. 17:25

Viccből hasba vágta barátját Tiszapüspökin, életmentő műtét lett a vége

Poénból hasba ütötte a cimboráját egy férfi, a viccnek azonban komoly következménye lett: a barátnak csak a műtét mentette meg az életét. Az egy évvel ezelőtti esettel kapcsolatban most döntött a Szolnoki Törvényszék.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Viccnek indult, életmentő műtét és büntetés lett a vége.

– A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés miatt 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 34 éves büntetlen előéletű férfit, aki tavaly április 4-én dél körül, ebédelés közben, az asztalnál mellette ülő jóbarátját tréfából hasba ütötte Tiszapüspökin. A cimbora ezen csak nevetett, és megjegyezte, hogy „Csak ennyit tudsz?!”.

Később azonban rosszul lett, és másnap reggel rohammentővel kellett kórházba szállítani, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Mint kiderült, az ütés olyan szerencsétlenül érte, hogy a lépét el kellett távolítani – tudtuk meg az eset részleteit a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályától.

Az illetékesek elmondták, hogy az ügyben 2022. november 29-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. Megtudtuk továbbá, hogy a Szolnoki Törvényszék május 4-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság aznap ítéletet hozott.

– A döntést az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az első fokon jogerőre emelkedett – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában