Szoljon podcast

2023.06.08. 13:55

A helikopterdandárnál vizsgáztak a szolnoki légijármű-szerelők

Csütörtök délelőtt elkezdődött a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola légijármű-szerelő technikusainak gyakorlati vizsgája az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál. Csillak Roland alezredes, törzsfőnök helyettes a két szervezet közötti hat éves együttműködésről is beszélt.

Köllő Judit

Jól szerepeltek a vizsgán

Fotó: Nagy Balázs

– Nagyon jó kapcsolatot ápolunk az intézménnyel – fejtette ki Csillak Roland alezredes, törzsfőnök helyettes. 

– Az alapok megszerzésére az iskolában kerül sor, a gyakorlati és elméleti tudást pedig az oktatóközpontban szerezhetik meg. A magyar honvédség és a légierő is hatalmas fejlesztéseken megy keresztül. Az új típusú eszközökre való felkészítés mindig külföldön, Németországban és Franciaországban kerül sor. Az itt végzettek kellő tudást megszerezve állhatnak a jövőben munkába. A képzés egyik érdekessége, hogy évente körülbelül 20 százalékos arányban végeznek női műszerészek és szerelők is.

Az eseményen Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja a képzés népszerűségéről szólt.

Első időszakban csak felnőttoktatás keretében szerveztük meg ezeket a képzéseket, ami már akkor is igen nagy népszerűségnek örvendett 

–  taglalta a kancellár. – Jelenleg annyira előrehaladott ez a képzési forma, hogy nappali tagozatos diákok is jelentkezhettek a képzésekre. 

Kéri Miklós a szakma szépségéről mesélt, aki már egészen kisgyermekkora óta érdeklődött a hivatás iránt.

– Mindig is érdekelt a katonaság és sokáig pilótának készültem – fejtette ki a fiatal. – Gyerekkoromtól kezdve szerettem bütykölni és szerelni, ennek hatására nem esett nehezemre a választás. A képzés alatt igen szerteágazó ismereteket kellett elsajátítani, amelyet úgy hiszem, sikerült kellőképp megoldanom, így bízom abban, hogy sikeres vizsgát tettem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában