Szolnok

2023.06.10. 06:55

Szovjet vadászgéppel folyt a virtuális légiharc

A szolnoki Repülőmúzeumban közelmúltban megrendezett III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság versenyzői az ország minden szegletéből érkeztek. A harmadik szolnoki e-sport esemény a nézőközönségnek is kuriózumnak számított, ugyanis a Hangár épület aulájában felállított óriás LED-falon követhették nyomon a légiharcokat.

Mészáros Géza

Forrás: RepTár

Fotó: Kozma Mihaly

A zsűrizést neves repülős szakemberek vállalták. Az esemény fővédnöke dr. Koller József dandártábornok, MHP Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka. A zsűrielnök pozícióját Kilián Nándor vezérőrnagy vállalta, helyettese Zsámboki Tibor nyugállományú ezredes, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár volt parancsnok helyettese, MiG-29-es vadászpilóta.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között dr. Bali Tamás ezredes, a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka, Kovács Krisztián alezredes, Somogyvári József MALÉV kapitány, aki TU és Boeing típusokat repült, valamint Sánta Gábor dandártábornok, a szolnoki MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.

A III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság elsöprő fővárosi sikerrel zárult, a dobogóra ezúttal csak budapesti e-sport versenyzők léphettek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában