Vádat emeltek

2023.06.26. 19:55

Tízszer is betört egy telephelyre a gázolajra és kipufogórendszerekre specializálódott szolnoki tolvaj

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat egy szolnoki lakhelyű férfivel szemben, aki egy szolnoki telephelyről rendszeresen lopott gázolajat, illetve utcán parkoló gépkocsik kipufogóit szerelte le és lopta el.

Köllő Judit

A többszörösen büntetett, visszaeső férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, és az okozott kár megtérítésére tettek indítványt

Forrás: Police.hu

Összesen 588 liter, azaz közel 500 ezer forintnyi gázolajat lopott az a szolnoki férfi, aki tavaly júniusban két hét alatt tíz alkalommal is betört egy jászkunsági fuvarozó cég telephelyére. A férfi az ott parkoló, gazdasági társaság tulajdonát képező teherautókból közel fél millió forint összegnyi gázolajat tulajdonított el.

A Szolnoki Járási Ügyészség közleményéből kiderül, hogy a férfi június 19-én jutott be utoljára a telephelyre, amikor az egyik gépkocsiból a vezeték elszakításával kivett két darab 225 Ah teljesítményű, 152 ezer forint értékű akkumulátort, majd a jármű tanksapkáját is lefeszítette annak érdekében, hogy abból üzemanyagot lopjon. A nagy munkában azonban megzavarták, így a helyszínről elmenekült, anélkül, hogy onnan bármit is sikerült volna elvinnie.

A férfi továbbra sem nyugodott, hiszen tavaly júniusban egy helyi lovardánál leszerelte és ellopta a 80 Ah teljesítményű, 22 ezer forint értékű villanypásztort működtető akkumulátorát. Később a vármegyeszékhely egyik utcáján parkoló kisteherautóból levágta annak 252 ezer forint értékű kipufogó rendszerét, és azt magával vitte. Az elkövető a jármű ajtókilincsét is letörte, hogy az utastérből is értékeket vegyen magához, de végül nem sikerült kinyitnia.

2022 júliusában Szolnokon két alkalommal is utcán parkoló személyautónak a kipufogó rendszerét próbálta meg leszerelni és ellopni, egy esetben sikerrel is járt, a másik esetben azonban tetten érték, így a helyszínről elmenekült.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett, visszaeső férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, és az okozott kár megtérítésére tett indítványt a vádiratában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában