Kunszentmárton

2023.09.14. 14:18

Emberkereskedelem: prostitúcióra kényszerítette a kiszolgáltatott nőt a kegyetlen páros

Folyamatosan fenyegették, a pénzét elszedték, és még Svájcba is kiküldték prostituáltként dolgozni azt a nőt, aki végül nem bírta tovább, feljelentést tett a rendőrségen. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága kedden őrizetbe vette a kegyetlen párost.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Egy kétségbeesett nő tett feljelentést nemrég a rendőrségen a minap. Arról számolt be a nyomozóknak, hogy egy kunszentmártoni férfi és egy békéscsabai nő prostitúciós tevékenységre kényszerítették. 

– A sértett elmondta, hogy nehéz anyagi körülmények között élt, a páros pedig kihasználva kiszolgáltatott helyzetét 2022 decemberében rávette arra, hogy dolgozzon nekik, bocsássa áruba testét. Rögtön regisztrálták a nőt egy szexpartner kereső oldalra, majd meghatározták számára, hogy a kuncsaftok számára 0–24 órában rendelkezésre kell állnia. A sértett több magyarországi városban is nyújtott szolgáltatást, végül februárban arra kényszerítették, hogy Svájcban folytassa a tevékenységet – tájékoztatott András Hunor Lehel százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság   sajtóreferense. Mint elmondta, a prostitúcióból származó összeggel a nőnek el kellett számolnia. Futtatói folyamatosan felügyelték tevékenységét, és ha a bevétellel nem megfelelően számolt el, akkor megfenyegették.

– A rendőrök a nyomozás során több bizonyítékot is beszereztek, melyek alátámasztották a sértett elmondását, majd szeptember 12-én elfogták a duót. A nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételükről határoztak, és kezdeményezték letartóztatásukat – tette hozzá a sajtóreferens. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában