Szerelemféltés

2023.10.02. 11:25

Bakancsos lábával rúgta fejbe a családját védeni próbáló férfit a kunhegyesi támadó

A Szolnoki Törvényszék a napokban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy kunhegyesi fiatalembert. Őt életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint magánlaksértés, személy elleni erőszakos cselekmény fenyegetésével elkövetett zaklatás és garázdaság vétsége miatt vonta felelősségre a bíróság, amely elrendelte pártfogói felügyeletét.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A tényállás szerint a férfi nehezen viselte, hogy barátnője elhagyta, ezért 2021 júliusában, két egymást követő estén is felkereste volt párja új, kunhegyesi lakóhelyét. Első alkalommal, 2021. július 29-én este kilenc óra körül „csak” a mobiltelefonját vágta hozzá a ház egy utcai ablakredőnyének, amely ennek hatására megrongálódott.

Másnap, 2021. július 30-án este fél tíz körül azonban már az ott lakók akarata ellenére, erőszakkal bejutott a házba. Egy partfissal szétverte az útját álló üvegezett beltéri ajtó üvegét, amit a nő új élettársa belülről támasztott, így az üvegszilánkok a férfi kezét is összeszabdalták, de ezzel még nem volt vége a történteknek! A szerelemféltés miatt megvadult támadó ugyanis a bakancsos lábával fejbe is rúgta az otthonát és családtagjait védeni próbáló férfit, aki emiatt kis híján elvérzett. Közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett, életét a gyors orvosi ellátás mentette meg.

Ezt követően a felbőszült vádlott, egy hónappal később, 2021. szeptember 1-jén Facebook- és sms-üzenetben fenyegette meg volt élettársa új párját: „Sírba raklak!” és „Jobb, ha ma eltűnsz, mert nagy bajok lesznek!” – írta neki.

Az ügyben a közelmúltban ítélet született. A férfit a Szolnoki Törvényszék két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint magánlaksértés, személy elleni erőszakos cselekmény fenyegetésével elkövetett zaklatás és garázdaság vétsége miatt. Emellett elrendelte pártfogói felügyeletét is. A döntés nem jogerős.

 A vádlott és védője tudomásul vették ugyan a határozatot, az ügyészség azonban kevesellte a kiszabott büntetést, és a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett. Így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik – tájékoztatta hírportálunkat  a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában