Tárgyalás

2024.06.14. 11:23

Egy ütéssel „végezte ki” ivócimboráját „Krumpli”, ezzel védekezett a bíróságon a karcagi férfi

Nem túlzás, hogy akár rácsok mögött letöltendő évek múlhatnak azon, hogy a „Krumpli” csúfnevű markos legény hirtelen felindulásból, a zsebéből előhúzott parasztlengővel kevert le egy tenyerest kocsmai ivócimborájának, vagy szándékosan, ököllel sújtott szesztestvére arcába. A Szolnoki Törvényszéken zajló büntetőper csütörtöki tárgyalásán ez a lényegi mozzanat volt a fő téma.

Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. március 6-án halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 47 éves férfival szemben. Az illetővel szemben az a vád, miszerint 2022. augusztus 27-én, nem sokkal este hét óra után, egy rövidke szóváltást követően megütötte szintén ittas férfi ismerősét a karcagi Gödör Söröző előtt. A bántalmazott férfi hanyatt esett, és a fejét nagy erővel a betonjárdába ütötte. A helyszínre kiérkező mentősök a sérültet kórházba szállították, ám annak olyan súlyos agysérülése keletkezett, hogy tíz nappal később a kórházban elhunyt.

krumpli,bűntett,halált okozó testi sértés,halál
A büntetőügy vádlottja, a „Krumpli” csúfnevű férfi
Fotó: Mészáros Géza

A bizonyítási eljárás folytatólagos tárgyalásain tanúktól és szakértőktől dr. Hajdu Anna bírónő, továbbá az ügyész és a terhelt ügyvédje, dr. Molnár Iván arra keresnek válaszokat, hogy a vádlott „mennyire” bűnös. Hirtelen felindulásból adott egy pofont, vagy némileg megfontoltan, ökölbe szorított kézzel ütött a sértett arcába, melytől megtántorogva hátraesett.

Volt, aki rugdosást is látni vélt

Az eddigi tárgyalásokra beidézett tanúk ez ügyben ellenmondásban vannak. A többségük nem is látták az eset lényegi részét, csupán a földön fekvő áldozatot. Akad, aki csak egy tenyérrel adott pofonra emlékezik, de volt egy fiatal lány, aki ökölütést, sőt, még rugdosást is látni vélt.

A csütörtökön délután meghallgatott igazságügyi orvosszakértők leginkább az áldozat fejének betonba ütődése következtében keletkezett sérülésekre koncentráltak. Egyéb vizsgálataik nem tértek ki az arcon belüli testi traumákra, ugyanis ezen a tájékon külsérelmi nyomok nem voltak.

Rettentően sajnálja az egészet

„Krumpli” rettentően sajnálja a történteket, „visszacsinálná az egészet”. Dr. Hajdu Anna már csak a védőügyvéd által tett indítványnak tesz eleget, aki egy utolsó kérdést tesz majd fel az orvosszakértőknek. A bizonyítási eljárás így vélhetően a nyári ítélkezési szünetet követően ősszel befejeződik, és az ítélet is ekkorra születhet meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában