Nagy fogás

2024.06.18. 11:51

Egy tartálykamiont követve leltek rá az illegális üzemanyagra Szajolban

Nagy mennyiségű, közel hétezer liter illegális üzemanyagra leltek a NAV járőrei egy szajoli ingatlannál a konténerek mélyén. A tulajdonos komoly bírságra számíthat.

Rimóczi Ágnes

Több mint hatezer-nyolcszáz liter ismeretlen eredetű ásványolaj-származékot talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy magánszemély ingatlanán Szajolban.  Az illegális üzemanyag-fogásról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága adott hírt. Ahogy a tájékoztatóból kiderül: a NAV ügyintézői kockázatelemzést követően kérték a Bevetési Igazgatóság járőreinek közreműködését egy magánszemély tulajdonában álló telep ellenőrzéséhez. 

illegális üzemanyag
Nagy fogása volt a NAV-nak Szajolban: tetemes mennyiségű illegális üzemanyagot találtak egy ingatlan udvarán 
Forrás: NAV

Hangsúlyozták: a jövedéki termékek, ezen belül a gázolaj és benzin forgalmazását, tárolását, szállítását szigorú szabályok szerint lehet végezni, melyet a NAV munkatársai folyamatosan figyelemmel követnek. Az online számla rendszer és egyéb adatok összevetése alapján vált gyanússá a szóban forgó adózó tevékenysége a jövedéki ellenőrzést végző szakemberek számára.

Illegális üzemanyag rejtőzött a konténerben

– Az adatok elemzését követően a pénzügyőrök egy tartálykamiont követve jutottak be a telephelyre, ahol lezárt konténerekben, gépkocsik rakodóterében és különféle tárolóedényekben összesen 6 847 liter ismeretlen eredetű üzemanyagot találtak. A tartályok és kannák mellől benzin áttöltésére használható szivattyúk és több, egy köbméteres tartály is előkerült, amelyek az iratok szerint szintén a telephely tulajdonosáé voltak – számolt be a vármegyei adó- és vámigazgatóság sajtóosztálya.

– A pénzügyőrök az ásványolajtermékeket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekményének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást. A tulajdonos akár 5 millió forint bírságra is számíthat – tették hozzá az illetékesek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában