Frissítve

2024.06.18. 06:55

Drogos banda fosztogathat Tiszabőn, az iskolából is ellopták a laptopokat

Teljes a kétségbeesés a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskolájában, az intézmény állandó célpontja egy sorozatbetörő bandának. Hétfőre virradóra nyolc és félmillió forint értékben vittek el tanulói laptopokat, az ablakbetörésekkel együtt a kár legalább 9 millió forint. És ez már nem az első eset...

Molnár-Révész Erika

Frissítés 06.18. 11:21

laptopokat loptak Tiszabőn
Az ablakokat is betörték, így másztak be a tiszabői általános iskolába az ismeretlen elkövetők, akik elvitték a tanulói laptopokat. Az intézmény dolgozóinak gyanúja szerint sorozatbetörőkről van szó
Fotó: Beküldött fotó

Egy év alatt több, mint 20 ilyen bűncselekményt regisztráltak Tiszabőn

Mint azt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, a Karcagi Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást az iskolabetörés ügyében. 
– A településen 2023 júniusától 2024 májusáig az Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztika adatai alapján a regisztrált lopás bűncselekmények száma 21 lezárt eset. A közrend és a közbiztonság helyzetét folyamatosan elemezzük, a szolgálatra vezényelt állomány létszáma a települési jellemzőkhöz igazodik – válaszolta a rendőri jelenléttel és a közbiztonsággal kapcsolatos kérdéseinkre Sipos-Kácsor Andrea. alezredes, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Betörték az ablakokat, óriási rendetlenséget hagytak, és elvitték a tanulói laptopokat ismeretlen tettesek hétfőre virradóra a tiszabői általános iskolából. A rendőrök egész délelőtt helyszíneltek, az informatika termet lezárták. Az intézmény munkatársai között teljes a döbbenet és a kétségbeesés, hiszen elmondásuk szerint ez már a sokadik alkalom. Sorozatbetörők garázdálkodnak a településen.

Nem először vittek el laptopokat az iskolából

Harminchárom darab laptopot vittek el, 8 és félmillió forint értékben, nem beszélve a betört ablakokról, ami miatt a kárunk legalább 9 millió forint. Egyszerűen ezt már nem hisszük el! A múlt héten elvitték a tanárhelyettesek laptopjait, összesen 4-et. Azelőtti héten is betörtek, megkísérelték elvinni ugyanezeket a laptopokat, csak akkor eldugták az iskola körül, és mi megtaláltuk. Az egész faluban jellemzőek egyébként az utóbbi egy évben a betörések, melyek túlnyomórészt egy bandához kötetőek. Már nagyon kétségbe vagyunk esve... – nyilatkozta elkeseredetten Kubicsek Judit, az iskola igazgatója. 

A kamerák sem zavarják a bandát, mindenhova betörnek

A faluban tapasztalható sorozatbetörésekkel kapcsolatban megkerestük a tiszabői önkormányzatot. Bíró Zoltán alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, valóban van egy banda, melynek tagjait már többször bevittek a rendőrök, de egy idő után mindig visszatérnek. Korábban már az óvodába és a Máltai Szeretetszolgálat irodájába is betörtek, de a polgármesteri hivatalt is kirámolák már. 

– Ennek a csoportnak a tagjai állítólag drogfüggők. Minden intézmény el van látva térfigyelővel, de őket ez nem zavarja, simán belenéznek a kamerába. Olyan tárgyakat visznek el, amit azonnal értékesíteni tudnak, például fűkaszákat és akkumulátorokat is, ezekért azonnal pénzt kapnak, melyet elkölthetnek drogra. Sajnálatos ez a helyzet, ahogy az is, hogy még mindig van aki vásárol tőlük. De volt olyan vevőjük is, aki csupán 2000 forintért azonnal megvette a felkínált laptopot azért, hogy visszaadhassa azt a a tulajdonosának – mesélte az alpolgármester. Hozzátette, bár a rendőrök hatékonyan végzik a dolgukat, van egy eljárásrend, ami ellen semmit nem tehetnek. 

A sorozatbetörésekkel kapcsolatban megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában