Akadályok

2024.06.14. 17:25

Lépcsőfutó bajnokság: remekül helyt állt a szolnoki tűzoltó a látványos versenyen – videóval

A tűzoltók 438 lépcsőfokot küzdöttek le, a Misina-tetőn közben különböző technikai feladatok is vártak rájuk. A lépcsőfutó bajnokság második fordulóját rendezték meg a minap Pécsen. Szolnokot Márton Péter tűzoltó őrmester képviselte.

Pakainé Pusztai Nóra

A vármegyei székhelyű Magyar Tűzoltósport Egyesület a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen június 8-án rendezte meg a három fordulós lépcsőfutó bajnokságának második versenyét Pécsen, a Misina-tetőn található tévétoronyban.

Lépcsőfutó
438 lépcső mellett különböző feladatokat is teljesített a szolnoki tűzoltó
Fotó: Gyöngyi Ferenc

– Összesen 57 férfi és 6 női tűzoltó, továbbá tíz gyermek vágott neki a nem mindennapi kihívásnak, melyet a 30 Celsius-fok feletti hőmérséklet sem könnyített meg.

Teljes védőfelszerelésben loholtak a lépcsőfutók

Az indulóknak nemcsak 438 lépcsőfokot és 72 méter magasságot leküzdve, teljes védőfelszerelésben kellett feljutniuk a torony kilátójába, hanem közben különböző technikai feladatok is vártak rájuk: ezek között volt ajtónyitás, közműelzárás, légzőálarc-felvétel, ügyességi feladat – melynek során feszítővágóval kellett egy teniszlabdát egy bója egyik csúcsáról a másikra áthelyezni –, illetve sugárcső- és kapocs kötés, illetve kapcsolás. Természetesen a gyermekek számára könnyített ügyességi feladatokat adtunk – sorolta a kihívásokat Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Lépcsőfutó,
Márton Péter őrmester képviselte Szolnokot a lépcsőfutó bajnokságon 
Fotó: Gyöngyi Ferenc

Végül a hatodik helyen zárt a szolnoki tűzoltó

A férfiaknál a legfiatalabb korcsoportban indult el a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, Márton Péter tűzoltó őrmester, aki alig több mint 5 perc alatt teljesítette a pályát, ezzel korcsoportjában a hatodik helyen fejezte be a küzdelmet.

Videó a versenyről:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában