Hasznos eszköz

2024.06.07. 10:16

Szén-monoxid-érzékelő mentett életet Szolnokon

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délután Szolnokon, egy Pozsonyi úti társasházi lakásban. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói kimutatták a mérgező gáz koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltatót. A jelzést követően a lakásban lévők azonnal megkezdték a szellőztetést, így nem szenvedtek mérgezést.

Pakainé Pusztai Nóra

Szén-monoxid-érzékelő a halálos gáz legkisebb mennyiségére is jelez, így a lakásban tartózkodók azonnal megkezdhetik a szellőztetést és értesíthetik a tűzoltókat; valamint elkerülhetik a sérülést.

szén-monoxid-érzékelő, tűzoltóság
Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő Szolnokon
Fotó: Tóth Imre / Forrás: MW-Archív

Megint életet mentett egy szén-monoxid-érzékelő

Szolnokon megint megszólalt egy ilyen berendezés egy Pozsonyi úti társasházban csütörtökön. Németh Ádámtól, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói kimutatták a mérgező gáz koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltatót. A jelzést követően a lakásban lévők azonnal megkezdték a szellőztetést, így nem szenvedtek mérgezést.

Néhány ezer forint menthet életet

Németh Ádám kifejtette, egy szén-monoxid-érzékelő csupán néhány ezer forintért megvásárolható, cserébe évekre garantálja otthonunk biztonságát. Fontos, hogy minden olyan ingatlanban legyen szén-monoxid-érzékelő, ahol nyílt égésterű berendezés üzemel. A katasztrófavédelem az érzékelők pozitív és negatív listájával segít a megfelelő készülék kiválasztásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában