Letartóztatták

2024.06.13. 12:51

Kisgyatyában sétált ki lakásából a kibercsaló, tiszafüredi rendőrök pisztolycsövei meredtek rá

Kibercsalót fogtak el a tiszafüredi rendőrök.

Rózsa Róbert

Félpucéran, feltartott kézzel lépett ki lakásából a minap egy pécsi férfi. Jó oka volt, hogy így tegyen: a rendőrök szólították fel rá, és amikor kitette a lábát otthonából, pisztolycsövek meredtek rá. Minderre azért volt szükség, mert a férfi feltételezhetően kibercsaló, aki a közelmúltban tucatnál is több embert csalt lépre.

kibercsaló, rendőrök, Tiszafüred
Méregdrága órákat találtak a tiszafüredi rendőrök a pécsi kibercsaló lakásán

Tiszafüredről jelentették a kibercsalót

A 21 éves pécsi férfi – áll a rendőrség csütörtöki tájékoztatásában – 13 embert is megkárosított online csalásokkal, mígnem egy egyeki férfi feljelentést tett a Tiszafüredi Rendőrkapitányságon. Tette ezt azért, mert fényszórókat akart rendelni autójához, ki is fizette azokat, ám a fényszórók sosem érkeztek meg. Sőt, a hirdető elérhetetlenné vált.

Ennek nyomán indultak el a tiszafüredi kibernyomozók, és derítették fel a többi 13 sértettet is. Így akadtak végül a pécsi fiatalember nyomára, és így jött el június 11-e, amikor a rendőrök kisgatyástul „rángatták ki” a csirkefogót.

Akinek a lakását átkutatva drága órákat, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, informatikai eszközöket foglaltak le.

kibercsaló, rendőrök, Tiszafüred
A tiszafüredi rendőrök SIM-kártyákat is lefoglaltak a pécsi kibercsalónál
Fotó: police.hu

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett kibercsalót, aki azonban nem tett vallomást.

A bűnügyi vizsgálók szerint az ügyben a sértetti kör bővülése várható. A nyomozó hatóság a tettest őrizetbe vette és kezdeményezik letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában