Vádemelés

2024.07.05. 11:23

Doppingszerekkel üzletelt a páros, kifinomult módszert dolgoztak ki – videóval

Az ügyészség üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik külföldről beszerzett teljesítményfokozókkal üzleteltek. Rengeteg doppingszert el tudtak passzolni...

Szoljon.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség vádirata szerint a 35 éves nyíregyházi férfi és élettársának 33 éves Jászladányban élő testvére 2022 novemberében megállapodtak, hogy rendszeres haszonszerzés céljából külföldről – interneten keresztül – Magyarországon nem engedélyezett gyógyszereket és tiltott teljesítményfokozó szereket rendelnek, és Magyarországon értékesítik a doppingszereket.

doppingszer,vádelemés,ügyészség
A doppingszerekkel üzletelő páros egyik tagja az elfogása után 
Forrás:  Police.hu

Elhatározásukat tett követte: a megállapodás szerint a 35 éves nyíregyházi férfi külföldről tiltott teljesítményfokozó szereket rendelt fiktív címzettek nevére, Ceglédre és Szolnokra, a csomagokat a másik férfi vette át. Ezt követően a fiatalabb férfi azokat a másik elkövető részére – fiktív feladó és címzett megjelöléssel – továbbította egy sátoraljaújhelyi csomagpontra. A vádlottak abban állapodtak meg, hogy az idősebb férfi ellenszolgáltatásként, a költségek megtérítésén túl csomagonként 25 ezer forintot fizet a fiatalabbnak.

Csomagküldővel adták-vették a doppingszereket

Semmit sem bíztak a véletlenre az üzlet nyélbeütésénél: a nyíregyházi férfi a csomagküldések lebonyolításához még egy hozzá nem köthető SIM-kártyát is átadott a másik férfi részére abból a célból, hogy a csomagok átvétele kapcsán a futárokkal kizárólag a SIM-kártyához tartozó telefonszámon tartson kapcsolatot, míg a vádlottak egymás közt egy anonim, titkosított üzenetküldést lehetővé tevő mobil alkalmazáson keresztül tartották a kapcsolatot.

A nyíregyházi illetőségű vádlott a fiktív címzett részére vádlott-társa által feladott csomagok átvételekor, Sátoraljaújhelyen, az átvételi igazolásokon valótlan személyazonosító igazolványszámokat adott meg, és a valótlan adatokat tartalmazó átvételi igazolásokat valótlan névaláírással írta alá.

Rengeteg anyagot el tudtak passzolni a módszerrel

A megállapodásnak megfelelően a jászladányi férfi 2022 novembere és tavaly január vége között 14 csomagot küldött tovább nyíregyházi társának, mely csomagok össztömege 183 kilogramm volt. Az utolsó, 2023. január 27-én a nyomozó hatóság által lefoglalt 29 kilogrammos csomagban Magyarországon tiltott gyógyszerek és olyan tiltott teljesítményfokozó szerek voltak, melyek szerepelnek a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, azaz a WADA tiltólistáján.

Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását valamint a gyógyszerek és teljesítményfokozók elkobzását indítványozta. A vádemelés után a büntetőügyben a Szolnoki Járásbíróság hivatott döntést hozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában