Kisgéphajó szolgálatban

2024.07.10. 07:00

A Tisza biztonságát vigyázzák az új kishajóval a polgárőrök

Dr. Rádi Norbert rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője adománnyal segítette a Maros és Tisza folyó alsó szakaszának vízi biztonságát. Kishajót adott át Szegeden.

Pakainé Pusztai Nóra

Dr. Rádi Norbert rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője július 8-án Szegeden adta át a Marosmenti Polgárőr Egyesület részére a Marinello típusú folyami kishajót.

kishajó, dr. Rádi Norbert
Dr. Rádi Norbert rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője (jobbra) kishajót adott át Szegeden
Forrás: Police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint, a dandártábornok hangsúlyozta, a rendőrség munkájának kiemelt támogatója a polgárőrség vízi tagozata. Feladatuk a Tisza teljes, Tiszabecstől egészen Szeged-Gyálarétig tartó, csaknem hatszáz folyamkilométeres szakaszának felügyelete.

– A vízi közlekedés figyelemmel kísérése és az illegális migráció megakadályozása, valamint a vízi turizmus biztonságának szavatolása a rendőrség és a polgárőrség közös feladata, ezt a szoros munkakapcsolatot teszi még hatékonyabbá a most adományozott kisgéphajó – emelte ki.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Polyák Zsolt, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Illés Gergely, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában